Ha körülnézel az interneten, láthatod, hogy sem itthon, sem külföldön nem találsz olyan nagy termékválasztékot formában, méretben, textíliákban, mint itt, az Amőbánál. Ennek fő oka az a belső motivációm, hogy ahol csak lehet, megoldjam az üléssel kapcsolatos problémákat a babzsák különleges tulajdonságait felhasználva. És az, hogy imádom a gyönyörű anyagokat.

Folyton azon jár az agyam, mit tudnék még kitalálni, hogy a lehető legkényelmesebben, legkomfortosabban érezd magad a legtöbb helyszínen, és élethelyzetben: a szobádban egy fotelben, az autóban, az ágyban, az íróasztalodnál, a kertben. Pihenés, szoptatás, meditálás, játék, tanulás, munka, vagy épp szeretkezés közben.

2000 óta több, mint 100 babzsákot terveztem, de néhányat már levettem a palettáról. Jelenleg 87 babzsák közül válogathatsz, de folyamatosan bővül a választék. Itt láthatod néhány Amőba termékrajzát:

Az Amőba termékcsoportok jellemzői

Babzsákfotelek

Különböző formájú és méretű babzsákfoteleink közül, minden korosztály tud magának megfelelőt választani. Amőba babzsákfotelben az idősek is tudnak pihentetően ülni hosszú órákon keresztül, nem kell félniük, hogy „benne ragadnak”. Kitaláltam ugyanis egy olyan megoldást, ami megkönnyíti a babzsákból való felállást.

Az Amőba babzsákfotel modellek többségénél arra törekedtem, hogy fejtámaszt is adjanak. Hiszen a tapasztalat azt mutatja, hogy hihetetlen kényelme miatt, az ember nem is akar felállni belőle, képes órákig lazulni benne. Ilyenkor nagyon jól jön egy fejtámasz, ezzel kiegészítve még inkább relaxáló tud lenni.

Amit én bevezettem még a babzsákfoteleimen, az a karfa, ami szintén fokozza a komfortérzetet. És ennek egy továbbfejlesztett változata az, amin támaszkodni is lehet.

Babzsák székek

A babzsák székeknek természetesen más a funkciójuk, mint a foteleknek. És jóval kevesebb helyet foglalnak azoknál. Ha szeretnéd, hogy a derekadat, hátadat kényelmesen megtámassza a széked, akkor ezek közül válassz! Nem fogsz úgy elsüppedni bennük, mint a fotelekben, hiszen tömörebbek. Az ülőmagasságuk is nagyobb, így felállni is könnyen tudsz belőlük.

Babzsák puffok

A puffokat alapvetően a foteleinkhez terveztem lábtartó gyanánt, magasságban, formában hozzájuk illően. Viszont önálló ülőalkalmatosságként is használhatóak.

Itt viszont vonatkoztass el kérlek, a tömör puffokról alkotott tapasztalataidtól! Terveztem ugyanis egy olyan babzsákpuffot, amit dundiról olyan süppedőssé tudsz varázsolni, mint a foteled. Így a lábaidat is olyan kényelmesen bele tudod fúrni, mint magadat a babzsákfotelbe. Mikor nem használod, egy mozdulattal ismét keménnyé, esztétikussá tudod varázsolni a babzsák puffodat.

Babzsák kanapék

A fotelekhez 2-3 személyes babzsák kanapékat is terveztem, hogy az egész nappalidat be tudd rendezni. Több ülőgarnitúra is van a kínálatban, amelyek formailag, és szerkezetileg is különbözőek. Olyan is van, amelyiknek támaszkodni lehet a karfáin, ugyanúgy, mint a hozzá tartozó fotelen. Egy ívelt formájú, 4 személyes kanapé is van a palettán.

Babzsák ágyak

Itt egy vendégágyat találsz, valamint 2 olyan babzsák modellt, amin ki tudod nyújtani a lábaidat is, vagy végig tudsz rajta feküdni. Így nézni a Tv-t, maga az élvezet.

Babzsák párnák

Babzsák párnáink nagyon sokfélék. Többnyire kiegészítőként működnek valamely testrészed alátámasztására, de vannak önálló funkciójú modellek is. Mint pl. a deréktámasztó babzsák párna, amely földön ülésre kiváló, hiszen neki tudsz dőlni, nem kell tartanod magad. Aztán vannak kutya, macska fekhelyek is. És a full extrás laptoptartóink is a babzsák párnák termékcsoportjába tartoznak, amelyekkel egy fotelben, vagy az ágyban is tudsz kényelmesen dolgozni, vagy filmet nézni. Melegedés nélkül tudod a combodon tartani a laptopodat, és minden fontos kelléket a kezed ügyében, a párnában tudsz tárolni használat közben is.

Kivételes textilválasztékkal várunk

Gyönyörű bútorszövetekből készítjük az Amőba babzsákok többségét. Követve az aktuális trendeket, mindig újítjuk az anyagmintáinkat. Különböző texturájú egyszínű, és mintás anyagokból nagyon vagány, divatos darabokat tudunk összeállítani a számodra. De elegáns, vagy klasszikus stílusban is otthon vagyunk. Olyan színárnyalatot, és mintát választhatsz, amelyik neked tetszik, és illik a szobádhoz.
Ha pedig nem találsz nálunk kedvedre valót, akkor hozott anyagból is elkészítjük az Amőbád.

Ha kíváncsi vagy, melyek azok az Amőba babzsák modellek, amelyek az alkatodra, az igényeidre vannak szabva, ennek a tesztnek a kitöltésével rögtön megtudhatod:

Melyik babzsákfotel való nekem?